Boekhoudprogramma's Vergelijken

Bekijk resultaten
Gebruikers
Soort gebruikers
Software
Software met name geschikt voor deze gebruikers
Overige
Overige eigenschappen

Vergelijk Administratie Software:

Vergelijk de boekhoudprogramma’s op basis van de functionaliteiten en de tarieven. Ontdek ook welk bedrijf er achter de software zit en maak gebruik van de (gratis) proefperiodes indien beschikbaar.

Filteren op
Sorteren op:
Score  
Prijs  
Systemen:
zzp mkb particulier accountant
Gratis uitproberen
14 dagen gratis proefaccount, wordt niet automatisch verlengd
Maandelijks opzegbaar
Géén jaar contract, elke maand vrijblijvend opzeggen
Vanaf:€ 7,95
Beste Prijs-Kwaliteit
Score 9,8
Systemen:
zzp particulier accountant
Ideaal voor ZZP'er30 dagen gratis
Vanaf:
Laagste prijs
€ 5,00€ 4,16
Score 9,4
Systemen:
zzp mkb accountant
Modules
Kies enkel de modules die u nodig heeft, al vanaf €9,95.
Overstapservice
Silvasoft biedt een gratis overstapservice voor nieuwe klanten
Vanaf:€ 9,95
Score 9,2
Systemen:
mkb accountant
30 dagen gratisMeest gebruikte software
Ruim 500.000 MKB bedrijven gebruiken de software van Exact
Vanaf:€ 39,00
Score 9,1
Systemen:
zzp mkb
Project Management
Inclusief Uren- & Rittenregistratie
30 dagen gratis
Gratis uitproberen, na 30 dagen stopt het automatisch
Vanaf:€ 20,00
Score 8,8
Systemen:
zzp
OnbeperktPersoonlijke ondersteuning
Bij het 'Online samenpakket' krijg je persoonlijke ondersteuning op afstand.
Vanaf:€ 10,00
Score 8,7
Systemen:
zzp mkb accountant
Onbeperkt Factureren
Vanaf:€ 10,00
Score 8,6
Systemen:
zzp mkb particulier accountant
Onbeperkt Factureren
Eigen server netwerk in 140+ landen
30 dagen vrijblijvend testenIncl. BTW aangifte & Bankkoppelingen
Vanaf:€ 15,00
Score 8,1

Boekhoudprogramma’s Vergelijken

Bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s raden we je aan om in ieder geval goed te letten op de drie onderwerpen: Hoofdgebruiker, Functionaliteiten en Mogelijkheden.

Hoofdgebruiker

Boekhoudprogramma’s geven vaak zelf op hun website al duidelijk aan voor welke doelgroep zij het programma hebben opgezet. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker wanneer je hier goed op let en voldoet aan de doelgroep.

Functionaliteiten

Bekijk goed de lijst met functionaliteiten per software pakket. Daarbij moet je enerzijds erop letten of de mogelijkheden er uberhaupt zijn en anderzijds ook in welk abonnement wat precies wel en wat niet beschikbaar is. Zo zijn er vaak in de goedkopere abonnementen limieten op simpele dingen als aantal gebruikers of aantal facturen. Wanneer mogelijkheden helemaal niet in de software aanwezig zijn is er weinig kans dat je hier op korte termijn gebruik van kunt maken.

Mogelijkheden

Een boekhoudprogramma kies je meestal voor de lange termijn. Weinig ondernemers zullen na één of twee jaar zin hebben om de gehele administratie over te zetten op een nieuw systeem. Denk daarom ook goed na over de situatie zoals je deze verwacht over een paar jaar. Ben je nu nog ZZP’er maar verwacht je binnenkort over te stappen op een BV dan heeft dit gevolgen voor je boekhouding. Of ga je misschien binnenkort personeel aannemen waardoor je met een salarisadministratie te maken krijgt, ook dat is goed om vooraf te weten bij de keuze van de software.

Wat zijn de grootste verschillen?

Veel software doet de belangrijkste dingen goed of goed genoeg. Als je dus een ZZP’er bent met een erg kleine boekhouding en weinig wensen zul je bij eigenlijk alle bedrijven in onze Top 10 goed terecht kunnen voor je administratie. Het grootste verschil zit met name in de diepgang. Kleine nieuwere bedrijven lijken zich in eerste instantie hoofdzakelijk te richten op ZZP’ers met snelle eenvoudige software, het nadeel daarvan is dat MKB’ers met ingewikkelde boekhouding hier niet alles kunnen doen wat ze nodig hebben. De ingewikkeldere software pakketten zoals SnelStart en Exact daarentegen bieden erg veel functionaliteiten aan wat de software voor ZZP’ers vaak weer te lastig maakt. Deze afweging is een belangrijk aspect in het vergelijken en kiezen van het juiste boekhoudprogramma. Daarom vermelden we ook bij elk bedrijf voor welke gebruiker de software hoofdzakelijk geschikt is.

Welke functionaliteiten zijn nodig?

Om goed te kunnen bepalen welk boekhoudprogramma het meest geschikt is voor jouw bedrijf is het van belang goed te weten welke functionaliteiten nodig zijn. Wie denk aan een boekhouding zal hoofdzakelijk denk aan het maken en versturen van offertes en facturen en deze vervolgens in de administratie verwerken. Echter de meeste boekhoudprogramma’s bieden veel extra functionaliteiten aan waar je misschien niet gelijk aan denkt. Zo is het mogelijk in je boekhoudprogramma ook budgetten te maken, relaties te beheren, marketing campagnes te integreren, urenregistratie en rittenregistratie bij te houden. Als je vooraf goed weet welke extra functies je wél belangrijk vindt en welke juist niet helpt dit je snel om een juiste keuze te maken.