Factuur met betaallink versturen (via SnelStart)

Des te makkelijker het is om te betalen, des te sneller klanten gemiddeld de betaling zullen uitvoeren. Het is voor iedereen soms net vervelend om zelf in te loggen op de bank website en het juiste IBAN in te vullen en vervolgens te betalen. Daarom zie je dat steeds meer facturen een iDeal betaallink aanbieden. Daarmee kun je met 1 klik gelijk het juiste bedrag overmaken via iDeal naar de dienstverlener.

Één van de boekhoudprogramma’s die deze functionaliteit sinds kort aanbiedt is SnelStart. Voor deze dienst werkt SnelStart samen met betalingsbedrijf Mollie. Om de functie te gebruiken dien je wel zelf een account bij Mollie aan te maken en deze te koppelen aan je SnelStart account. Een account bij Mollie is gratis, echter je betaalt vervolgens wel €0,29 per iDeal transactie. Indien klanten ook nog andere manieren van betalen kunnen gebruiken kunnen deze transactiekosten verder oplopen.

Het zou natuurlijk mooi zijn als SnelStart deze integratie nog verder weet te automatiseren, zelf een account aanmaken bij Mollie en dit koppelen is een drempel, echter de functionaliteit is zonder meer een mooie toevoeging op de administratie software van SnelStart.